categ. I rural B; 213 familii cu 789 credincioşi
Adresa casei parohiale: 327126 Padina-Matei nr. 59, comuna Gârnic
N: 08.09.1976 – Timişoara, jud. Timiş
Hirotonit în anul 2006.
Preot la Padina-Matei din anul 2010.
Tel.: 0729463938;
Email: sarchizmarianovidiu@yahoo.com
Parohia este situată în satul Padina Matei, comuna Gârnic, judeţul Caraş Severin. Denumirea localităţii: Padină, însemnând un loc aproape plan sau ușor scobit, de obicei în vârful unui deal sau al unui munte; mică depresiune, circulară sau alungită. Are la bază termenul vechi-slav padina, iar Matei fiind – se presupune – numele primului colonist.
Plecând din Moldova Nouă, spre sud-est, se deschide un drum printre munţi, care merge pe Valea Mare, cu destule serpentine, trecând pe lângă pârâul Moldoviţa (Modăviţa); după 9 km, într-o pădină, se deschide satul aşezat pe trei văi. Faţă de comună este la o distanţă de 4 km, iar faţă de Moldoviţa, care până în 2009 a fost filie, sunt 6 km.
Unii istorici susţin, cu temei, că strămoşii pădinenţilor, au venit aici pe la anul 1700 de prin părţile Olteniei şi ale Munteniei.
La anul 1877 (în pisania bisericii se indică însă anul 1872), s-a zidit actuala biserică, din piatră şi cărămidă, acoperită cu şindrilă de fag, iar turnul cu tablă, înălţat în 1894. Biserica nu avea boltă. Acest lucru se datoreşte în mare parte învăţătorului de atunci Sofronie Merşiu, plecat la Reşiţa. În sat nu se găsea casă parohială, fapt pentru care serviciile religioase erau oficiate de un cleric capelan din Moldova Nouă, anume Constantin Popescu.
Cei mai bătrâni din sat spun că, anterior bisericii de piatră şi cărămidă, a fost o bisericuţă din lemn din anul 1818, în spaţiul din apropierea şcolii, în prezent parc pentru copii.
În 1976, pentru a înlătura efectul apelor, se hotărâse ridicarea pardoselei bisericii cu un metru. Atunci se construieşte bolta, se acoperă turnul și întreaga biserică cu tablă zincată, și se zidește un soclu în fața sf. lăcaş. Dimensiunile bisericii sunt: 17,5 x 7,5 m.
În 2008 s-a refăcut exteriorul bisericii cu tencuială decorativă, s-au înlocuit ferestrele cu tâmplărie termopan, s-a placat interiorul cu gresie, s-au înlocuit candelabrele, s-a reînnoit gardul metalic de la exterior.
În anii 1987-1988, s-a pictat biserica în tempera, pictori fiind soții Florica și Eugen Papici. Iconostasul e sculptat din lemn de cireș; pe acesta sunt aplicate icoane pictate în ulei. Lipsesc și în prezent tronurile, cel arhieresc și al Maicii Domnului; jilțurile sunt executate din stejar. Biserica are trei clopote.