Adresa casei parohiale: 327212 Comorâşte nr. 143, comuna Forotic
Hirotonit în anul 2019.
Preot la Comorâște din anul 2023.
Email: draghinageorgian@yahoo.com
Parohia este situată în satul Comorâşte, comuna Forotic, judeţul Caraş-Severin. Prima atestare documentară a aşezării datează din anul 1362. În jurul anului 1597 era proprietatea Anei Rakoviczay. Prin anul 1686, satul Comorâşte era proprietatea unui turc pe nume Namig Aga, înmormântat în cimitirul satului. Cu ocazia conscripţiei din anii 1690-1700, satul Comorâşte figurează în districtul Vârşeţului, cu 90 de case locuite. La începutul sec. al XVIII-lea, satul Comorâşte devine proprietatea a trei familii de boieri sârbi: Despinici, Lazarovici şi Milutinovici. În anul 1796 s-a făcut prima sistematizare a satului. În Comorâşte, la intrarea în curtea bisericii, în partea stângă este amplasat monumentul eroilor, ridicat prin grija primarului de atunci Achim Grema junior şi s-a sfinţit la 1 iunie 1936, în Duminica Rusaliilor.
Înainte de biserica de azi, exista un sf. locaş din 1725. Construcţia bisericii actuale, cu hramul ,,Naşterea Maicii Domnului”, s-a făcut între anii 1810-1820. Lucrările au început în anul 1810 şi s-au terminat în anul 1817, dar până în anul 1820 s-au mai făcut unele completări; aşa că se poate considera perioada de construire anii 1810-1820, în vremea episcopului Caransebeşului şi Vârşeţului Petru Ioanovici Vidac, cu cheltuiala credincioşilor din această parohie, preot fiind Damaschin Botoş. Deoarece biserica, la data construirii era acoperită cu şindrilă, care cu timpul s-a stricat, între anii 1895-1896 şindrila a fost înlocuită cu tablă zincată de către meşterul Gaşpar Braun din Kutriţ, iar în anul 1905 şi turla a fost acoperită cu tablă zincată de alt meşter tot din Kutriţ, Ignat Kunert. În anul 1996, în vremea preotului Petru Boru, tabla degradată a fost schimbată cu ţiglă de acoperiş dublu arsă. Terenul pe care a fost construită biserica, a fost donat de Aron Despinici, unul din boierii satului din sec. XIX, care a pus şi jumătate din cheltuieli, iar cealaltă jumătate venind de la credincioşi. Datorită acestor donaţii i s-a îngăduit să-şi construiască un cavou în curtea bisercii pentru familie, care în prezent nu mai există. În anul 1996, la 10 octombrie, biserica a fost târnosită de episcopul Caransebeşului Dr. Laurenţiu Streza şi PSS Calinic Episcopul Argeşului şi Muscelului. În urma unor lucrări exterioare şi a schimbării mobilierului cu unul nou, în 10 octombrie 2009 biserica a fost resfinţită de către Preasfinţitul Părinte Lucian, episcopul Caransebeşului. În turla bisericii se găsesc trei clopote: două din anul 1928 şi unul din 1978. Curtea bisericii este îngrădită cu gard din beton şi grilaje de fier cu plasă. Casa parohială construită în anul 1895 prin contribuţia credincioşilor, se află astăzi în stare bună.
Biserica are o lungime de 26 de metri şi o lăţime de 8 metri.
În anul 1927, interiorul bisericii a fost pictat de către pictorul Nicolae Mărăşescu din Bocşa Montană, în vremea preotului Iosif Nicolaevici. Deoarece pictura s-a degradat în timp, în 1996 s-a schimbat atât pictura cât şi structura bolţii prin lambriuri de lemn şi icoane pe lemn şi pânză. Pereţii au fost retencuiţi şi au fost aplicate icoane pe pânză. Pictura a fost executată de pictoriţa Rita Aldea din Reşiţa. Toate aceste lucrări s-au făcut prin contribuţia credincioşilor acestei parohii, în vremea preotului Petru Boru.