Campania de donare de sânge a debutat la Caransebeș
27 September 2022 Off By Pavel CaneaCampania de donare de sânge organizată de Episcopia Caransebeșului în această perioadă a debutat marți, 27 septembrie, la Caransebeș. Foarte mulți donatori au venit astăzi la Spitalul Municipal din Caransebeș pentru a ajuta semenii care au nevoie de sânge. Au fost 48 de persoane care au fost validate ca fiind compatibile pentru donare de către echipa medicală condusă de doamna doctor Rodica Neagu.
Această campanie este o continuare a unui reflex pe care unitățile bisericești din Episcopia Caransebeșului îl au, de a răspunde la solicitarea Centrului de Transfuzii Sanguine Reșița, întrucât este foarte mare nevoie de sânge pentru cei care sunt în spitale.
„Nu facem altceva decât ceea ce ne-a învățat Mântuitorul Iisus Hristos, nu doar prin cuvintele și învățătura Sa, ci mai ales prin exemplul Său, El fiind Cel dintâi care și-a dat sângele pentru ca noi să avem viață. Noi încercăm să facem ceea ce El ne-a învățat și a făcut. Am încercat să aducem o contribuție spunem noi importantă, pentru ca semenii noștri să se poată bucura de cel mai frumos dar pe care Dumnezeu ni l-a dat nouă și pe care și noi avem șansa să-l oferim aproapelui nostru, adică darul vieții”, a subliniat părintele arhimandrit Casian Rușeț, consilier cultural al Episcopiei Caransebeșului.
Cu dragoste de semeni s-a alăturat și Preasfințitul Părinte Episcop Lucian acestei campanii, mergând marți, la Spitalul Municipal din Caransebeș, pentru a dărui un strop de viață. Ierarhul face acest gest de solidaritate cu cei aflați în nevoi periodic, el mergând și astăzi să doneze pentru ca bolnavii ce au nevoie de sânge să se poată vindeca.
Campania de donare de sânge „Împreună dăruim viață” va continua miercuri, 28 septembrie, între orele 8:30 și 12:30, la Spitalul orășenesc de la Moldova Nouă și se va încheia la Centrul de Transfuzie Sanguină din Reșița, donatorii având posibilitatea să vină aici vineri, 30 septembrie, între orele 8:00-12:30.
Dincolo de faptul că îi ajută pe cei aflați în nevoie, donatorul are mai multe beneficii, primește tichete de masă, o zi liberă de la serviciu sau motivare pentru elevi/studenți și un set de analize gratuite. Pe de altă parte, există și beneficii aduse propriului organism: sângele este împrospătat, crește imunitatea și rezistența organismului, este redus riscul de paralizie, iar probabilitatea unui accident vascular scade cu 30%”. Cei care donează sânge periodic au dreptul să efectueze un examen radiologic şi unul biologic gratuit în fiecare an.