Bucurie duhovnicească în orașul-stațiune Băile Herculane
27 March 2023Vineri, 24 martie, în ajunul Praznicului Bunei Vestiri, cu binecuvântarea Preasfințitulu Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, credincioșii din Băile Herculane, și nu numai, au trăit bucuria de a avea în mijlocul lor Icoana Maicii Domnului, făcătoare de minuni, adusă de la Mănăstirea „Acoperământul Maicii Domnului” Călugăra. În cadrul acestui eveniment de bucurie duhovnicească, în Biserica parohială „Schimbarea la Față” din orașul balnear, a fost oficiat Paraclisul Maicii Domnului, urmat de Taina Sfântului Maslu săvârșită de un sobor de 12 preoți din cuprinsul Protopopiatului Băile Herculane.
„Cu acest prilej, sute de credincioși din Băile Herculane și din parohiile învecinate au venit să se închine în fața acestui odor neprețuit și să-i mulțumească totodată Preasfintei Născătoare pentru nenumăratele mijlociri. Îi mulțumim bunului Dumnezeu și Maicii Domnului că ne-a îngăduit să trăim și astfel de vremuri. Mulțumim Ierarhului nostru, părinților de la Mănăstirea Călugăra, preoților împreună slujitori, domnului primar, care a fost alături de noi, familiei Teleagă pentru agapa de după sfintele slujbe, dar nu în ultimul rând, tuturor credincioșilor care s-au înfrățit cu noi în rugăciune, în această zi cu adevărat binecuvântată de Dumnezeu, în care ne-a arătat încă o dată că tot ce primim nu primim datorită credinței noastre, ci nemărginitei sale milostiviri”, a precizat părintele protopop Iosif Frenț.
Din soborul preoțesc a făcut parte și părintele Serafim de la Mănăstirea Călugăra, care, la finalul Sfântului Maslu, a rostit un cuvânt în care a povestit credincioșilor cum a fost descoperită această icoană și cum a luat ființă mănăstirea, amintind totodată și de câteva minuni ale Maicii Domnului.
Importanța Icoanei făcătoare de minuni a Maicii Domnului s-a dovedit, și la Băile Herculane, prin prezența a numeroși credincioși, care au venit să mulțumească lui Dumnezeu și Maicii Domnului și să ceară prin rugăciune vindecare și liniște, atât sufletească, cât și trupească. (Claudiu Românu)