Sesiune de formare pentru atelierul de dezvoltare personală
22 May 2024Formatorii atelierului de dezvoltare personală ai Taberei din Inima Satului și-au început deja misiunea de formare cu noii voluntari. Întâlnirea a avut loc în perioada 17-18 mai 2024, în comuna Brebu, la pensiunea La Pădure.
Anul acesta am avut voluntari din Episcopia Severinului și Strehaiei și din Episcopia Slatinei și Romanaților, dornici să ducă și la ei în comunități bucuria și frumosul din tot ceea ce reprezintă TDIS. Așadar, 24 de tineri de pe tot cuprinsul județului nostru, alături de cei 6 voluntari din Oltenia, au petrecut 2 zile, într-o frumoasă locație, în natură.
În prima zi s-au desfășurat activități de autocunoaștere și de team building, în cadrul cărora s-au creat relații de prietenie, de colaborare, de conlucrare. Seara s-a încheiat într-un mod deja cunoscut și specific TDIS, adică printr-o seară tematică. Tematica a fost una tradițională, în cadrul căreia participanții au fost rugați să aducă fiecare din satul/locul natal, un obiect tradițional și o gustare specifică zonei. Ne-am organizat într-o frumoasă șezătoare unde s-a dansat, s-a mâncat și s-au împărtășit multe valori, emoții și amintiri care ne țin încă neamul nostru românesc neclintit și drept.
A doua zi s-a prezentat noua curriculă a atelierului de dezvoltare personală, adaptată nevoilor pe care echipa le-a sesizat în rândul copiilor cu care s-a lucrat vara trecută. Atelierul nostru își adaptează mereu, la început de an conținutul, deoarece este foarte important să venim mereu cu informații noi în rândul copiilor, dar și să fim atenți la nevoile lor de dezvoltare, a precizat Giorgiana Ciucur, unul dintre liderii acestui atelier. Apoi, împărțiți pe echipe de lucru, tinerii voluntari și formatori, au avut de creat activități și jocuri pentru fiecare din cele 5 direcții pe care anul acesta le va avea atelierul de dezvoltare personală: Autocunoaștere și inter-relaționare, Gestionarea emoțiilor, Orientare vocațională, Antrenarea creierului, atenției și ascultării și Accesarea responsabilă a internetului. În partea a doua a zilei a avut loc și prima sesiune de practică. Toate echipele nu numai că au prezentat conținuturile create, dar au și implementat unele activități cu celelalte echipe.
În final ne-am luat angajamentul creării unei platforme cu activități, platformă la care ne vom aduce aportul fiecare. Am plecat spre casele noastre cu mult entuziasm, dar și cu multe sarcini de îndeplinit.
Cu siguranță vom bucura, împreună cu colegii de pe celelalte ateliere mulți copii vara aceasta!