ITO Banatul de Munte va avea loc la Reșița, în perioada 29 august – 1 septembrie

17 August 2024 Off By Herea Darius
ITO Banatul de Munte va avea loc la Reșița, în perioada 29 august – 1 septembrie

Centrul de Tineret Moniom a găzduit, vineri 16 august, o ședință de lucru pe tema organizării Întâlnirii Tinerilor Ortodocși din Banatul de Munte, la care au luat parte, alături de reprezentanții Departamentului de Tineret al eparhiei, voluntari cu experiență din partea ATOR Banatul de Munte, implicați în organizarea evenimentului.

Pe ordinea de zi s-au aflat atât comunicarea ultimelor noutăți cu privire la ITO BM, cât și stabilirea unor detalii de organizare cu privire la sesiunile de formare a tinerilor voluntari și a întâlnirilor de lucru cu preoții implicați, care vor avea loc săptâmâna viitoare la Reșița.

Cea mai importantă noutate este aceea că, în acest an, Întâlnirea Tinerilor Ortodocși din Banatul de Munte va avea loc exclusiv în Municipiul Reșița, în toate cele patru zile de desfășurare a evenimentului. „În ultimele săptămâni am avut mai multe ședințe de lucru cu partenerii noștri de la Primăria Municipiului Reșița, pe de o parte, dar și cu colegii de la Sectorul Cultural al eparhiei, precum și cu Preasfințitul Părinte Lucian, iar în urma acestor întâlniri, s-a luat decizia ca și duminică, în 1 septembrie, ITO Banatul de Munte să se desfășoare tot la Reșița. Este vorba, în principal, de Sfânta Liturghie Arhierească, alături de festivitatea de încheiere a evenimentului, care se vor desfășura la Reșița, în loc de Caransebeș, așa cum fusese stabilit inițial. Această modificare de program are la bază motive legate de infrastructura urbană, mai generoasă și mai adecvată la Reșița, precum și pentru evitarea unor eforturi legate de transportul participanților până la Caransebeș”, a precizat părintele inspector Mihai Ciucur, coordonatorul proiectului și al Departamentului de Tineret al eparhiei.

În cadrul întâlnirii echipei de organizare a ITO BM au fost stabilite ultimele detalii legate de programul evenimentului și a fost, de asemenea, hotărât formatul întâlnirii de lucru cu voluntarii implicați în organizare, întâlnire care va avea loc marți, 20 august, la Reșița. Astfel, cei 80 de tineri voluntari implicați în organizare, au fost împărțiți pe două echipe de lucru distincte, cu sarcini de lucru specifice, și anume: voluntari responsabili de delgații și voluntari implicați în organizarea activităților ITO BM.

Tot săptămâna viitoare, miercuri, 21 august, va avea loc ședința de lucru cu preoții din Municipiul Reșița și din zona Protopopiatului Reșița, implicați în organizarea evenimentului, în cadrul căreia se vor stabili și definitiva ultimele detalii legate de implicarea acestora în bunul mers al activităților ITO Banatul de Munte.

Echipa de organizare, reunită la Centrul de Tineret Moniom, a definitivat, de asemenea, repartiția delegațiilor de tineri la cele trei unități de învățământ din Reșița, puse la dispoziție de Primăria și Consiliul Local Reșița, precum și strategia de promovare a evenimentului.

Întâlnirea Tinerilor Ortodocși din Banatul de Munte va reuni, la Reșița, în perioada 29 august – 1 septembrie, un număr de 500 de tineri cu vârste între 14-24 ani, din județ, din țară, dar și din afara granițelor. Astfel, alături de cei 300 de tineri din Banatul de Munte, se vor afla 17 delegații de tineri provenind din toate zonele țării, precum și 3 delegații din țările învecinate, respectiv: Serbia, Ungaria și Republica Moldova.

Evenimentul, desfășurat cu binecuvântarea și participarea Preasfințitului Părinte Lucian, este organizat de Episcopia Caransebeșului și ATOR Banatul de Munte, cu sprijinul Primăriei Municipiului Reșița și în colaborare cu mai mulți parteneri județeni și locali din Caraș-Severin.