A doua zi a Întâlnirii Tinerilor Ortodocși din Banatul de Munte

31 August 2024 Off By Herea Darius
A doua zi a Întâlnirii Tinerilor Ortodocși din Banatul de Munte

În a doua zi a Întâlnirii Tinerilor Ortodocși din Banatul de Munte s-a desfășurat o conferință în Sala Polivalentă din Reșița, susținută de Preasfințitul Părinte Veniamin, Episcopul Basarabiei de Sud și de părintele arhimandrit Casian Rușeț, consilier cultural al Episcopiei Caransebeșului, în prezența Preasfințitului Părinte Episcop Lucian.

Părintele Episcop Veniamin le-a vorbit celor 500 de tineri ce sunt în aceste zile la Reșița din toată țara, dar și din străinătate, despre cum trebuie să fie lumină a lumii, pornind de la motto-ul întâlnirii: „Voi sunteți lumina lumii” (Mt. 5,14).

Conferința a fost de tip talk-show, toți cei prezenți având posibilitatea la final de a pune întrebări. Ziua a continuat cu ateliere meșteșugărești în centrul civic al municipiului reședință de județ.

În încheiere Părintele Episcop Lucian le-a transmis tinerilor un mesaj de felicitare pentru ceea ce fac, îndemnându-i ca în continuare să fie echilibrați și să-L aibă ca țintă a vieții pe Hristos.

Evenimentul se va încheia duminică, 1 septembrie, cu săvârșirea Sfintei Liturghii Arhierești la Biserica „Adormirea Maicii Domnului” din Reșița (sau Catedrala de la Muncitoresc, cum este cunoscută în oraș), acolo unde va avea loc și festivitatea de încheiere a ITO Banatul de Munte.