Hramul Schitului de la Coronini

7 September 2024 Off By Pavel Canea
Hramul Schitului de la Coronini

Vineri, 6 septembrie, în ziua în care Biserica Ortodoxă prăznuiește pe Sfântul Arhanghel Mihail, Schitul Coronini, și-a  sărbătorit hramul bisericii.

Sfânta Liturghie a fost săvârșită de către părintele inspector eparhial Petrică Timiș delegatul Preasfințitului Părinte Lucian Episcopul Caransebeșului, alături de un mare sobor de preoți din parohiile de pe Clisura Dunării. Răspunsurile liturgice au fost date de către grupul „Ethos” al Episcopiei Caransebeșului.

Numeroși închinători și ctitori ai schitului de la Coronini, și-au îndreptat pașii la rugăciune încă de dimineață spre a-l cinsti pe Sfântul Arhanghel Mihail.

În cuvântul de învățătură părintele inspector a vorbit despre minunea ce a avut loc în Colose: „În Colose din Frigia, aproape de Ierapole, era o biserică a Sfântului Arhanghel Mihail, deasupra izvorului cu apă făcătoare de minuni, din care bolnavii primeau multe tămăduiri, mai multe decât din scăldătoarea Siloamului. Pentru că acolo o dată pe an se pogora îngerul Domnului și tulbura apa, iar aici totdeauna era darul Începătorului de cete îngerești. Acolo, cel ce intra întâi, după tulburarea apei, în scăldătoare, se făcea sănătos; aici toți, și cei dintâi și cei de pe urmă, primeau sănătate”.

La final, părintele stareț Galaction a mulțumit tuturor pentru împreuna slujire și a oferit tuturor pelerinilor, veniți la praznic, prinoase binecuvântate, asigurându-i de purtarea în rugăciune.

Piatra de temelie a bisericii cu hramurile „Sfântul Arhanghel Mihail” și „Nașterea Maicii Domnului” a fost pusă la data de 6 septembrie 2019 de Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului. În prezent se lucrează la edificarea bisericii așezământului monahal precum și a corpului de chilii.