Recital extraordinar de pian al pianistei japoneze Natsumi Kuboyama

22 October 2024 Off By Herea Darius
Recital extraordinar de pian al pianistei japoneze Natsumi Kuboyama

Episcopia Caransebeșului, în colaborare cu Colegiul Național „C. D. Loga” și cu Școala de muzică și arte plastice Caransebeș, invită toți melomanii joi, 24 octombrie, începând cu ora 17, la un eveniment de excepție, care va cuprinde recitaluri de pian al elevilor de la Școala de muzică și arte plastice, încununat de recitalul extraordinar al pianistei japoneze Natsumi Kuboyama.

Din programul artistei nipone, se vor număra lucrări ale lui Bach, Beethoven, Chopin, Schumann, Hirai și chiar Enescu.

„Oportunitatea de a avea în Caransebeș pe artistul de talie internațională Natsumi Kuboyama este un prilej deosebit de important pentru comunitatea locală, în primul rând pentru că prin astfel de manifestări, prin astfel de concerte avem posibilitatea să valorificăm din perspectiva artei, muzica, iar în egală măsură avem posibilitatea de a aduce pe aceeași scenă pe copiii care învață la școala de muzică din Caransebeș și care cu acest prilej, pot performa alături de artiști de talie internațională. Astfel de momente reprezintă invitații pentru cei care sunt interesați de muzica clasică, pentru cei care sunt interesați de acest minunat concert de pian în localitatea noastră, care are o tradiție muzicală în care s-au plămădit și au performat artiști de talie națională, un oraș cunoscut ca fiind, de altfel, unul muzical în istoria sa îndelungată” , a precizat părintele Casian.

Natsumi Kuboyama s-a născut în Japonia, însă cărările vieții și ale inimii au adus-o în Banatul Montan, mai exact la Bocșa, acolo unde s-a stabilit în urma căsătoriei cu un tânăr inginer.