Proiecte de viitor

A Realizarea unei piste de biciclete

pe traseul de la Piața Agro pe dalma prin Teiuș prin spatele Motelului Tibiscus pe sub podul vechi de fier sa continue pe dig pâna la Gara

Acest traseu se poate extinde pe podul vechi de fier ce leagă Orasul de cartierul Caransebeșul Nou si poate continua la alte lucrari de modernizare pe langa trotuar.(cred ca mai exista mai multe legaturi care se pot face chiar prin valea cenchi si coborare prin Teius)

Aici putem ajuta la ecologizarea zonei chiar pe baza unui program calendaristic alaturi de voluntari am remarcat multe organizatii care ar sprijini acest proiect , cred ca inceputul este foarte greu.

 

B. Realizarea unui parc botanic in una din zonele orașului, din discutile avute cu domnul primar am primit in zona Balta Sărată dar este o zona rea din punct de vedere al membrilor comunității de acolo .

Putem asigura prin voluntariat:

  • pomii care vor devein monumente ale naturii din diferite zone ale globului care se pretează la clima noastră, sau din diferite zone ale țării.
  • realizarea drumurilor de acces , ecologizarea zonei
  • sprijin din partea facultății de Agronomie Timisoara (studenții din oras pot face practica de vară la realizarea parcului)
  • avem multe organizații care sunt vor fi partenere in acest proiect

Necesar

  • teren parc cu specificatie
  • masini pentru transport gunoi
  • materiale pentru pavare alei

cred că acest proiect poate deveni și o atracție pentru oraș ți mulți vor aprecia acest lucru.

 

C. Plantarea unei zone de 1-2 Ha pe care am identificat-o langă noi la comuna Păltiniș- aici este necesar de puiet de la Ocolul silvic dar ar fi bine daca s-ar programa din aceasta toamnă pentru că in primavera nu au mai avut puiet .

Putem ajuta cu voluntari .

D. Relizarea unui concurs dedicate copiilor de pe sate (au puține alternative)

Cu teatru in grai sau alte piese de teatru cu o tematică impusă ar fi cel mai bine , ajutorul poate fi donat chiar școlii respective prin modernizare sau ……

E. Banca de Alimente pentru situații de urgență

A fost creată pentru ajuta concetațenii exclusive cei din Caransebes cu alimente de urgență dacă au necessitate in caz de urgență.

Pot fi cumpărate alimente apă , conserve cu termen mare de valabilitate , pături, orice obiecte de strictă necessitate.

Alimentele care mai au cateva luni inainte de a expira se vor dona oamenlor de pe sate defavorizați.

Acestea sunt niște ideei care mă preocupă și avem mai multe organizații care s-ar implica și chiar foarte mulți oameni .

Dacă aveti actiuni putem sa sprijinim cred ca se pot realiza multe lucruri dacă există o minimă voință.

 

 

 

Vizualizari:3225

Leave a Reply