Turda locul I alter ego 26 mai 2012

Premii pentru trupa “Credo” a Centrului de Voluntariat din Caransebeş

Premii pentru trupa "Credo" a Centrului de Voluntariat din Caransebeş

Tineri elevi din Caransebeş au fost premiaţi la Festivalul Naţional de teatru „Alter Ego”
Autor: Serviciul Social-Misionar
Trupa de teatru „Credo”, a Centrului de voluntariat al Episcopiei Caransebeşului, a participat în perioada 27-27 mai a.c, în localitatea Turda, judeţul Cluj, la a X-a ediţie a Festivalului Naţional de teatru pentru elevi, intitulat „Alter Ego”. Acesta a fost organizat de către Şcoala „Teodor Murăşanu” din Turda, împreună cu Şcoala „Horea, Cloşca şi Crişan, din Turda, în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Cluj, precum şi cu Consiliul Local al Municipiului Turda.În urma acestei participări, trupa de teatru din Caransebeş a câştigat următoarele premii: Eusebiu Eşanu – premiul I pentru interpretare masculină, Amalia Iordache – premiul I pentru interpretare feminină, Robert Mihart – menţiune pentru interpretare şi premiul I trupei de teatru „Credo” pentru spectacolul „Caseta Colombinei”.

„Trupa de teatru „Credo” a luat fiinţă în noiembrie 2010, fiind formată exclusiv din tineri voluntarii Centrului de voluntariat al Episcopiei Caransebeşului, din cadrul sectorului social-misionar, şi vizează atât aspectul cultural, cât şi cel social-filantropic. Din trupa lărgită fac parte fac parte elevi din şcolile caransebeşene care au strâns la un loc pasiunea pentru actorie, bucuria de a fi împreună, plăcerea de a experimenta lucruri noi, şi nu în ultimul rând plăcerea de a dărui şi de a educa. De la înfiinţare trupa a interpretat numeroase spectacole, printre care amintim: „Al şaptelea mag”, piesă religioasă, „Şapte păcate”, comedie, „Ecce Homo”, piesă religiosă, „Caseta Colombinei”, „Taina Iubirii” etc. Trupa „Credo” a participat şi a fost premiată la concursul naţional de teatru „La scenă deschisă” din localitatea Brad, ediţia a III-a din luna mai, anul 2011: Bona Rusalina, cu rolul Mia din „Şapte păcate” – premiul I pentru interpretare rol feminin, Mihart Robert, cu rolul fiul model din aceeaşi piesă – premiul III pentru interpretare rol masculin.

La festivalul Phantasia, desfăşurat la Caransebeş în luna mai, anul 2011, a luat premiul I pentru trupe de teatru şi locul I pentru interpretare feminină şi masculină. Numele trupei noastre „Credo” este un imperativ şi o chemare la colaborare pentru toţi oamenii care au chemări şi activităţi diferite, dar care au însă o credinţă comună: iubirea aproapelui”, ne-a mărturisit dl. prof. Rada Petrişor, coordonatorul trupei de teatru „Credo”.

Vizualizari:1763

Leave a Reply