Oravita 2013

Oraviţa– (articol publicat in http://www.radio-resita.ro/commedia-dellarte-pe-scena-teatrului-din-oravita/)

trupa credoTrupa Credo din Caransebeş va prezenta sâmbătă, în premieră pe scena teatrului din Oraviţa, spectacolul de teatru “Jocul de Cărţi”, din Commedia dell’Arte. La reprezentaţia care începe la ora 17.00, au fost invitaţi copiii de la Centrul de zi din Oraviţa şi elevii din şcolile din localitate.

“Pentru tinerii voluntari din trupaCredo este o onoare să joace pe scena primului teatru din Romania”, a declarat coordonatorul grupului, Petrişor Rada.

Manifestare de suflet la Oravița (articol publicat in http://www.episcopiacaransebesului.ro/stiri/manifestare-de-suflet-la-oravi%C8%9Ba-1478.html)

Manifestare de suflet la Oravița

Sâmbătă, 12 octombrie, Casa de cultură „Mihai Eminescu” din Oravița a găzduit spectacolul caritabil „Din suflet pentru suflețele”.
Autor: Serviciul Prezidial
Scopul evenimentului artistic a fost strângerea de fonduri pentru renovarea şi dotarea cu mobilier a Grădiniţei PP Nr.1 din Oraviţa. Au urcat pe scenă copii și tineri de la instituțiile de învățământ din localitate, membrii Centrului de tineret Reșița Montană a Episcopiei Caransebeșului, precum și Trupa de teatru „Credo” a Centrului de voluntariat a eparhiei bănățenete implicate în organizarea evenimentului caritabil.

La eveniment au participat reprezentanți ai primăriei orașului Oravița, cadre didactice, slujitori ai altarelor din localitate și parohiile învecinate, copii și tineri însoțiți de părinții lor, precum și membrii ai centrelor de tineret din Reșița și Oravița. Toate veniturile realizate de Centrul de tineret din Reșița, în urma vânzării lucrărilor realizate de copii și tineri în cadrul activităților centrului, au fost donate Grădiniței PP Nr.1 din Oravița.

Spectacolul caritabil a fost organizat de Asociația „Sfânta Ecaterina” a Parohiei „Sfântul Proroc Ilie Tesviteanul” din Oravița, în colaborare cu Episcopia Caransebeșului, cu Primăria orașului Oravița, precum și Grădinița PP Nr.1 Oravița și se înscrie într-o acțiune mai amplă de strângere de fonduri pentru instituția de învățământ cărășeană.

Vizualizari:1699

Leave a Reply