Credincioasa Stana Matichescu – 100 de ani de viață și credință

25 June 2024 Off By Herea Darius
Credincioasa Stana Matichescu – 100 de ani de viață și credință

În cursul zilei de luni, 24 iunie, Parohia Domașnea a avut prilejul de a se bucura de sărbătorirea zilei de naștere a credincioasei Stana Matichescu, care a împlinit 100 de ani de viață și credință.

Credincioasa Stana Matichescu s-a născut la 24 iunie 1924, trecând prin foamete, comunism şi colectivizare, dar le-a înfruntat pe toate cu rugăciune și credință, păstrând cu râvnă dragostea de Dumnezeu și Biserică.

Părintele paroh Marian Lalescu și-a manifestat întreaga prețuire pentru viața credincioasei Stana, o viață trăită cu respectarea valorilor și tradițiilor creștin-ortodoxe.

Ajungând la această etate înaintată, când a mai primit un laur la colierul de biruință al vieții, credincioasa Stana rămâne un exemplu pentru noi toți, prin secretul longevității sale, păstrarea cu sfințenie a credinței prin post și rugăciune, neuitând de spovedanie și de împărtășirea cu Trupul și Sângele Mântuitorului nostru Iisus Hristos, prin care noi primim adevărata viață, care nu se oprește la moartea trupească, ci continuă și după, în Împărăția Cerurilor.(Claudiu Românu)

Întru mulți și binecuvântați ani!