„Nașterea Sfântului Proroc Ioan Botezătorul”, invitație la rugăciune și bucurie în Poiana Mărului

16 June 2024 Off By Herea Darius
„Nașterea Sfântului Proroc Ioan Botezătorul”, invitație la rugăciune și bucurie în Poiana Mărului

La praznicul Nașterii Sfântului Ioan Botezătorul, Mănăstirea din Poiana Mărului își sărbătorește hramul, prilej cu care toți credincioșii din Eparhia Banatului de Munte, și nu numai, sunt chemați la comuniunea bucuriei în rugăciune într-un cadru natural spectaculos, în care Dumnezeu și-a zidit o altfel de biserică.

Bucuria debutează duminică, 23 iunie, începând cu ora 18, cu întâmpinarea moaștelor Sf. Ierarh Nectarie din Eghina și ale Sf. M. Mc. Pantelimon, urmată de o procesiune spre sfânta mănăstire, unde, începând cu ora 19, în cursul întregii seri, vor fi săvârșite Slujba Vecerniei și Litiei, Taina Sfântului Maslu, Utrenia și rugăciuni de dezlegare.

Luni, 24 iunie, programul slujirilor debutează cu sfințirea apei, la ora 7,30, continuată de Acatistul Sfântului Ioan Botezătorul. Începând cu ora 9, va fi întâmpinat Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, care va săvârși, începând cu ora 9,30 alături de un sobor de preoți și diaconi, Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie. După comuniunea liturgică și euharistică, așezământul monahal invită toți pelerinii la o agapă frățească.