Voluntarii implicați în organizarea ITO Banatul de Munte s-au reunit la Reșița

15 June 2024 Off By Herea Darius
Voluntarii implicați în organizarea ITO Banatul de Munte s-au reunit la Reșița

Prima întâlnire de lucru a tinerilor voluntari implicați în organizarea ITO Banatul de Munte a avut loc vineri, 14 iunie, la Reșița și a reunit membri ai Asociației Tinerilor Ortodocși din Banatul de Munte de pe întreg cuprinsul eparhiei.

Întâlnirea a avut ca scop principal prezentarea conceptului ITO BM 2024 și familiarizarea voluntarilor cu sarcinile și rolurile pe care le vor avea în organizarea evenimentului. Întâlnirea a fost moderată de către părintele Mihai Ciucur, coordonatorul Departamentului de Tineret al eparhiei, cel care, după rugăciunea de binecuvântare, a prezentat programul din acest an al ITO BM și a creionat principalele modalități prin care tinerii care au ales să devină voluntari la ITO se pot implica în organizare. Alături de acesta s-a aflat echipa de management a proiectului, formată atât din ostenitori ai Departamentului de Tineret al eparhiei, cât și din voluntari cu experiență participanți la edițiile anterioare ale ITO BM.

În continuare, Georgiana Ciucur, formator și consilier vocațional în cadrul Episcopiei Caransebeșului, a prezentat profilul voluntarului ITO BM, precum și cele două roluri pe care voluntarii le pot avea în cadrul proiectului, respectiv: voluntar responsabil de delegații și voluntar implicat în organizarea evenimentului, subliniind particularitățile fiecărui rol în parte. De asemenea, Anita Radics, coordonatoarea rețelei de voluntari de la ATOR Banatul de Munte, împreună cu echipa de management, a realizat repartiția voluntarilor pentru cele 20 de delegații din afara eparhiei, care au fost invitate să participe la eveniment.

În partea finală a întâlnirii au fost constituite grupurile de lucru, voluntarii primind primele roluri în cadrul echipelor în care au fost repartizați. Astfel, echipele de lucru create vor avea în perioada următoare întâlniri de lucru atât în mediul online, cât și în format fizic. Fiecare dintre voluntarii participanți vor participa la două sesiuni de formare specifice, pentru sarcinile pe care le-au primit, pe baza unui program stabilit de către echipa de organizare.

Întâlnirea Tinerilor Ortodocși din Banatul de Munte se va desfășura, cu binecuvântarea și purtarea de grijă a Preasfințitului Părinte Lucian, în perioada 29 august – 1 septembrie, în municipiile Reșița și Caransebeș. Evenimentul, aflat la cea de-a treia ediție, își propune să reunească 500 de tineri cu vârste între 14 și 24 de ani, dintre care 300 din Eparhia Caransebeșului și 200 din țară și străinătate, aceștia urmând să ia parte la un program divers de activități educative, cultural-artistice și cu caracter duhovnicesc pe modelul întâlnirilor de tip ITO, desfășurate la nivel național.

În această perioadă, tinerii din județul Caraș-Severin, care doresc să participe la eveniment, se pot înscrie ca beneficiari ai proiectului, prin completarea unui formular de înscriere disponibil aici: https://forms.gle/kYfJTh6ToqLWcU4JA