Eveniment cultural-spiritual dedicat sănătății sufletului, dar și a trupului

2 August 2024 Off By Pavel Canea
Eveniment cultural-spiritual dedicat sănătății sufletului, dar și a trupului

În perioada Postului Adormirii Maicii Domnului suntem datori să înmulțim rugăciunea, postul și râvna față de cele sfinte. În acest sens, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, la Mănăstirea „Adormirea Macii Domnului” – Teiuș din Caransebeș, va avea loc vineri, 9 august, începând cu ora 18, conferința – dialog „Viață și sănătate – între evidență și taină”, susținută de părintele arhim. lect. univ. dr. Casian Rușeț, de la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Ilarion V. Felea” din Arad, alături de dr. Mircea Șerpe, medic primar neurolog. Întâlnirea va fi încununată cu un concert de cântări închinate Maicii Domnului, prilej cu care Grupul psaltic „Ethos” al Episcopiei Caransebeșului, va lansa albumul intitulat „Maica Domnului – Bolnavilor cercetare și celor neputincioși acoperământ”.

„Anul omagial al pastorației și îngrijirii bolnavilor ne orientează în mod special asupra tainei teologiei bolii, dar în același timp ne provoacă și în ceea ce privește valorificarea sau valoarea sănătății în cele două valențe ale ei, sănătatea sufletului și sănătatea trupului. Cele două elemente, viața și sănătatea, sunt pe de-o parte o evidență în viața noastră, dar în același timp reprezintă și o taină. Viața și lipsa ei, sănătatea și lipsa ei, sunt marile teme de care omenirea din această perioadă postmodernă suferă cel mai mult. Pe de o parte reflecția teologică, dar și reflecția medicală asupra patologiei, dar în același timp meditația duhovnicească prin cântare, prin imne bisericești, sunt elemente care în timpul postului Adormirii Maicii Domnului ne invită să le adâncim, să le asumăm și în egală măsură să avem puterea de a le pune ca elemente de prioritate în viața noastră”. a afirmat părintele arhimandrit Casian.

Vă invităm să fiți parte a bucuriei prilejuite de cinstirea, prin cântec și rugăciune, a Născătoarei de Dumnezeu, Pururea Fecioara Maria, „Maica Vieții”!

Cu speranța că timpul vă permite și veți onora invitația noastră, ne rugăm ca Preasfânta Născătoare de Dumnezeu să vă ocrotească și să vă însoțească în toată lucrarea cea de folos.