Rugăciune către Maica Domnului la Mănăstirea Teiuș

8 August 2024 Off By Pavel Canea
Rugăciune către Maica Domnului la Mănăstirea Teiuș

Obștea monahală de la Mănăstirea Teiuș invită credincioșii să se roage împreună la sărbătoarea hramului. Cu prilejul praznicului „Adormirii Maicii Domnului” programul sfintelor slujbe va debuta miercuri, 14 august, în ajunul hramului, de la orele 18:00, când se va oficia slujba Vecerniei unită cu Litia, Utrenia, la care se adaugă și Prohodul Maicii Domnului, sfinte slujbe oficiate de Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului.

În ziua de 15 august, la ora 8:00 va fi săvârșită slujba de Sfințire a Apei, iar începând cu ora 9:30, credincioșii vor avea posibilitatea să participe la  Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie săvârșită în foișorul de vară al acestui așezământ monahal de către un delegat al Părintelui Episcop.

Pelerinii care trec pragul acestei mănăstiri vor fi întâmpinați și de icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului care este așezată în biserica mare, icoană ce datează din anul 1767. Pe lângă biserica mare, așezământul monahal mai are încă 3 altare de rugăciune și anume Paraclisul de vară închinat Praznicului Înălțării Sfintei Cruci, o bisericuță în stil maramureșean ridicată în cinstea Sfântului Mare Mucenic Mina și un paraclis de iarnă închinat Sfântului Ierarh Nicolae.

Mănăstirea şi-a serbat pentru prima dată hramul în 15 august 1999, după ce în toamna anului 1998, într-o şedinţă a Consiliului Eparhial al Episcopiei Caransebeşului, s-a decis construirea unui aşezământ monahal în oraşul de reşedinţă a Episcopiei Banatului Montan.