Rugăciune intensă în Parohia Forotic

12 August 2024 Off By Pavel Canea
Rugăciune intensă în Parohia Forotic

În Postul Adormirii Maicii Domnului credincioșii Parohiei Forotic din Protopopiatul Moldova Nouă  au participat în fiecare seară la Paraclisul Maicii Domnului, oficiat de părintele paroh Florin Falcă în Biserica cu hramul „Învierea Domnului și Sfântul Ierarh Nicolae”.

Duminică, 11 august, la invitația părintelui paroh, preoții Georgian Drăghina de la Parohia Comorâște, protos. Fanurie de la Mânăstirea Vărădia și preotul pensionar Păuniță Secula  din Cârnecea au venit în această comunitate pentru a săvârși împreună Taina Sfântului Maslu.

Credincioșii s-au încărcat spiritual la sfânta slujbă prin rugăciunile înălțate de soborul slujitor, dar și prin cuvântul de folos rostit de părintele Georgian, care a accentuat cât de importantă este prezența credincioșilor la Biserică în aceste vremuri complicate și confuze în care ne aflăm. Părintele a afirmat că doar prin credință și participarea la sfintele slujbe putem să îl cunoaștem pe Dumnezeu și să ne împărtășim din harul Său.

„Taina Sfântului Maslu reprezintă un moment de trăire duhovnicească pentru credincioșii parohiei noastre deoarece avem nevoie de tămăduire trupească, dar mai ales sufletească. În acest post, cu ajutorul  Maicii Domnului, bunii noștri credincioși au fost aproape de sfânta biserică, s-au mărturisit în aceasta perioadă și s-au împărtășit cu Sfintele Taine. De asemenea, ne bucurăm că și foarte  mulți copii aleg să vină la Sfânta  Biserică  și să se împărtășească”, a afirmat părintele paroh.

„Nădăjduim ca intensificarea vieții liturgice în parohia noastră să fie un imbold pentru participarea a cât mai mulți credincioși la Sfânta Biserică, deoarece doar aici ne întâlnim în mod real și tainic cu Domnul și Mântuitorul nostru Iisus Hristos”, a mai spus părintele Florin.

Miercuri, 14 august, în ajunul Adormirii Maicii Domnului, începând cu ora 18:00 va fi săvârșit Prohodul Maicii Domnului.