Început de an școlar la Centrul „Sfântul Vasile cel Mare”
11 September 2024 Off By Pavel CaneaCentrul de educație și îngrijire al Episcopiei Caransebeșului, cel mai mare așezământ social din Eparhie, are în grijă aproximativ 200 de copilași, oferindu-le servicii de masă, servicii de igienă, sprijin în efectuarea temelor, transportul de la școală la Centru și de la Centru acasă și multe altele.
Cu emoție, dar și cu bucurie, toți copiii și ostenitorii Centrului „Sfântul Vasile cel Mare” s-au rugat împreună la începerea noului an școlar. Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, festivitatea de deschidere a fost marcată marți, 10 septembrie, prin săvârșirea unei slujbe de mulțumire şi de binecuvântare, oficiată de un sobor de preoți. Astfel, Centrul și-a deschis porțile pentru a-i primi din nou pe copiii ce vin aici pentru a beneficia de serviciile oferite de această instituție administrată de Eparhia Banatului Montan.
Centrul de educație și îngrijire „Sfântul Vasile cel Mare” al Episcopiei Caransebeșului are în componenţa sa două grupe de antepreșcolari 0-3 ani și opt grupe de copii din ciclul primar. Prin serviciile oferite aici este asiguratӑ asistenţa socială, religioasă şi medicală pentru cei peste 200 de beneficiari, ce sunt educați, supravegheați și îngrijiți de cei aproximativ 33 de ostenitori, care asigură servicii de calitate în ceea ce privește aceste atribuții pe care le au.
Sustenabilitatea financiară este asigurată de către Episcopia Caransebeşului. Programul se desfășoară după o structură bine stabilită, copiii sunt transportaţi de la şcoli spre Centru, unde servesc o masă caldă, apoi desfăşoară diferite activităţi, respectând programa şcolară. Activităţile realizate cu beneficiarii sunt multiple şi diversificate: teme pentru acasă, rugăciuni, concursuri, jocuri, excursii tematice, proiecţii de filme și emisiuni specifice vârstei copiilor. În incinta acestei instituții este amenajată și o capelă unde periodic sunt săvârșite rugăciuni pentru ca Dumnezeu să le dăruiască copiilor sănătate sufletească, trupească, dar și ajutor pentru ca aceștia să poată asimila cât mai multe informații pentru dezvoltarea lor sănătoasă.