Înscrieri pentru Tabăra de creație „Credință și artă pentru toți”

24 September 2024 Off By Herea Darius
Înscrieri pentru Tabăra de creație „Credință și artă pentru toți”

Departamentul de Tineret al Episcopiei Caransebeșului organizează, în perioada 27 octombrie – 2 noiembrie, o nouă ediție a tradiționalei tabere de creație intitulată „Credință și artă pentru toți”, pe malul Dunării, în orașul Moldova Nouă.

Tabăra, ajunsă la cea de-a paisprezecea ediție, își propune să ofere copiilor cu vârste între 9 și 14 ani o experiență complexă, care se axează pe trei direcții de dezvoltare și anume: abilități practice și creativitate în plan artistic, formare în plan duhovnicesc, precum și activități specifice taberelor, indoor și outdoor, de socializare, distracție și relaxare.

Astfel, pe parcursul celor șase zile de tabără, copii vor lua parte la două ateliere de creație: iconografie și de sculptură în lemn. De asemenea, copiii vor lua parte la un program zilnic de rugăciune, participare la Sfânta Liturghie, precum și la o serie de jocuri, concursuri, seri tematice și drumeții în natură.

Activitățile taberei se vor desfășura la Pensiunea „Tarabostes”, pe malul Dunării, locație care oferă condiții de masă și cazare excelente și adaptate vârstei participanților. Tabăra este organizată în colaborare cu voluntarii membri ai Asociației Tinerilor Ortodocși din Banatul de Munte și cu sprijinul pensiunii gazdă.

Numărul de locuri disponibile este de 15, la care se adaugă 3 locuri oferite gratuit copiilor proveniți din familii cu risc de excluziune socială, iar 5 locuri sunt oferite copiilor din centrele catehetice și de tineret, cu o reducere de 15% din costul taberei.

Tabăra se derulează cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului și este parte a strategiei Departamentului de Tineret prin care se urmărește formarea copiilor în spiritul valorilor Bisericii noastre, fiind un proiect reluat după o întrerupere de 3 ani. Prima ediție a Taberei de creație „Credință și artă pentru toți” a avut loc în perioada 21-23 august 2012, la Mănăstirea Almăj-Putna din Valea Almăjului.

Înscrierea copiilor la tabără se poate realiza prin completarea formularului de înscriere https://forms.gle/BPd3VwjLB1crN8WJ7, care conține și alte informații specifice, iar informații suplimentare pot fi obținute la numărul de telefon: 0756.166.886 – Georgiana Ciucur, coordonator tabără.