O nouă ediție a Simpozionului „Da EurHope a EurHome”

4 October 2024 Off By Herea Darius
O nouă ediție a Simpozionului „Da EurHope a EurHome”

În perioada 27-29 septembrie, 220 de elevi de la „Colegiului Național Traian Lalescu Reșița” dar și de la alte licee reșițene, însoțiți de părintele profesor Nicolae Chiosa, inspector pe disciplina Religie au participat la Simpozionul Național cu participare internațională „Da EurHope a EurHome”, ce s-a desfășurat la Băile Herculane. Primul popas îndătinat a avut loc la Catedrala episcopală „Învierea Domnului” și „Sfântul Proroc Ilie Tesviteanul” din Caransebeș, unde avut loc un scurt moment de rugăciune.

Pe parcursul celor trei zile tinerii prezenți au avut parte de activități cultural-recreative, jocuri și tradiționalul foc de tabără, precum și discuții duhovnicești împletite cu momente de rugăciune. Sâmbătă, 28 noiembrie, un grup de voluntari ai Asociației Tinerilor Ortodocși din Banatul de Munte, au desfășurat o serie de ateliere interactive, de lucru în echipă, comunicare, dezbatere, atelier artistic si teambuilding,  cu cei 220 de elevi din Reșița, prezenți la eveniment.

În cadrul Episcopiei Caransebeșului, se desfășoară mai multe proiecte pentru tineri, cu scopul de a-și petrece copilăria și tinerețea în tinda Bisericii lui Hristos, creând legături sănătoasă și gustând din bucuria unei vieți trăie frumos, în credință, nădejde și dragoste, unul dintre acestea fiind simpozionul de la Băile Herculane.