Tineri și vârstnici reuniți în rugăciune la Glimboca

19 October 2024 Off By Herea Darius
Tineri și vârstnici reuniți în rugăciune la Glimboca

Așezământul social-monahal „Sfânta Treime” Glimboca a reunit, vineri, 18 octombrie, la ceas de seară, un număr însemnat de tineri și vârstnici, beneficiari ai centrului, care s-au rugat împreună la Slujba Paraclisului Maicii Domnului, în cadrul programului eparhial „Maica Domnului – izvor de tămăduiri pentru cei neputincioși”.

Slujirea misionară a reunit atât tineri de la ATOR Banatul de Munte – filialele Reșița și Valea Bistrei, dar și copii din parohiile Glimboca și Obreja, alături de preoții îndrumători. Soborul de preoți care au săvârșit sfânta slujbă a fost format din: părintele Mihai Ciucur, de la Departamentul de Tineret al eparhiei, părintele Sorun Mâțu de la Parohia Glimboca, părintele Ovidiu Tinca de la Parohia Obreja și părintele Adrian Chereș de la Parohia Iaz. Răspunsurile la strană au fost date de către tinerii atoriști, iar la finalul slujbei părintele inspector Mihai Ciucur a transmis un mesaj de mângâiere și încurajare vârstnicilor prezenți la sfânta slujbă.

„Suntem recunoscători lui Dumnezeu că a îngăduit această slujire misionară a Paraclisului Maicii Domnului chiar în ziua de sărbătorire a Sfântului Luca, despre care știm că nu a fost doar apostol și evanghelist, ci a fost și medic și, conform Tradiției, a fost și primul pictor icoanar, care a zugrăvit chipul Maicii Domnului. Suntem, de asemenea, convinși că această seară de rugăciune a constituit o frumoasă punte între generații, pentru vârstnicii rezidenți în acest centru prezența tinerilor fiind o oază de speranță și mângâiere, iar pentru tineri, o lecție de viață și un îndemn în plus spre a-și trăi cu grijă anii tinereții”, a mărturisit părintele Mihai Ciucur, îndrumătorul tinerilor de la ATOR Banatul de Munte. O mărturie de suflet a adus și tânăra studentă Maria Niroda, membră a ATOR Banatul de Munte, care a vorbit celor prezenți despre rolul Maicii Domnului în viața ei și, în general, despre purtarea de grijă pe care Preacurata o are față de toți creștinii care îi cer ajutorul.

Programul de rugăciune „Maica Domnului – izvor de tămăduiri pentru cei neputincioși” se derulează, cu binecuvântarea și purtarea de grijă a Preasfințitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, prin intermediul Biroului de catehizare a tineretului, în contextul Anului omagial al pastorației și îngrijirii bolnavilor și a Anului comemorativ al tuturor sfinților tămăduitori fără de arginți.

Următoarea slujire în cadrul acestui program va avea loc la Reșița, la Capela Spitalului Județean de Urgență, în data de 9 noiembrie, prilej cu care se va săvârși Sfânta Liturghie și va fi adusă spre închinare Icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului din Parohia Măru.