Schitul Coronini și-a sărbătorit hramul
7 September 2022Marți, 6 septembrie, când Biserica Ortodoxă face pomenirea minunii din Colose a Sfântului Arhanghel Mihail, Schitul Coronini și-a prăznuit ocrotitorul. Cu acest prilej, din încredințarea Preasfințitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, Sfânta Liturghie a săvârșită de părintele arhimandrit Constantin Timiș, vicar eparhial, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi.
Numeroşi credincioşi şi-au îndreptat paşii spre schitul de la Coronini, precum o făceau bolnavii la izvorul cu apă făcătoare de minuni aflat în Colose din Frigia, deasupra bisericii Sfântului Arhanghel Mihail. Cu aceeaşi credinţă şi rugăciune intensă, credincioşii şi-au adus sufletele înaintea lui Dumnezeu, prin mijlocirea Sfântului Arhanghel, iar, la timpul potrivit, s-au împărtăşit cu Sfintele Taine, ca dintr-un izvor făcător de minuni pentru trupurile şi sufletele lor.
În cuvântul de învățătură rostit la final, părintele vicar Constantin a transmis obștii monahale și familiei ctitor un mesaj de binecuvântare și apreciere din partea Părintelui Episcop Lucian.
„Transmitem din partea Preasfințitului Părinte Lucian arhiereasca binecuvântare precum și un cuvânt de apreciere pentru osteneala pe care cei doi părinți, părintele stareț Galaction și părintele Iuvenalie, o depun în acest loc, astfel încât prin rugăciunile și programul liturgic zilnic acest loc devine un izvor de binecuvântare și tămăduire. De asemenea adresăm binecuvântări și felicitări familiei ctitor Garaș Nistor și Maria pentru dragostea și susținerea pe care o arată prin contribuția personală la ridicarea acestui așezământ monahal la Coronini, care nădăjduim să devină o oază de liniște și un loc de întâlnire a omului cu Dumnezeu”.
Acest așezământ monahal se află pe locul unde au fost recent descoperite ruinele unei vechi mănăstiri ortodoxe din secolul al XVI-lea pe Valea Văradului din Clisura Dunării, în apropierea localităţii Coronini. Schitul „Sfântul Arhanghel Mihail” Coronini are și un al doilea hram, sărbătoarea „Nașterii Maicii Domnului”. În prezent, se lucrează la edificarea bisericii așezământului monahal, precum și a corpului de chilii.