A doua zi a Simpozionului Internațional la Caransebeș
3 May 2022Comunicările Simpozionului Internațional organizat de Episcopia Caransebeșului în aceste zile a continuat marți, 3 mai. Participanții au expus și în a doua zi teme legate de Anul omagial și Anul comemorativ 2022 în Patriarhia Română.
Părinții profesori împărțiți pe două secțiuni au prezentat într-un mod captivant lucrările științifice, care au provocat la final mai multe întrebări din partea auditoriului.
În cele două zile de simpozion au fost prezenți toți preoții din cele patru protopopiate ale Episcopiei Caransebeșului. Lucrările simpozionului din a doua zi s-au desfășurat în sala de festivități „Mitropolit Nicolae Corneanu” a Centrului eparhial, respectiv sala de festivități „Episcop Emilian Birdaș” a Catedralei episcopale „Învierea Domnului”.
„Se cuvine să-i felicităm pe toți cei care au participat la simpozion, pentru că într-adevăr am ascultat prelegeri, comunicări importante, pertinente, binevenite, actuale și necesare într-o societate post-modernă. Acest simpozion cred că și-a atins scopul pentru că am împletit de duminică și până acum mărturisirea dreptei credințe. Credem că rugăciunile noastre au fost ascultate de Sfânta Treime, iar mărturisirea noastră de credință va ajunge prin intermediul preoților în inimile și sufletele credincioșilor”, a subliniat Părintele Episcop.
„Dacă noi ne rezumăm doar la ascultarea acestor referate și nu mergem mai departe să propovăduim cuvântul lui Dumnezeu în fața credincioșilor noștri, cred că acest simpozion nu și-a atins scopul. Dar sunt convins că părinții vor merge în parohiile lor și vor spune ceea ce au asimilat de la cele peste 50 de comunicări”, a mai spus Preasfințitul Lucian.
Acest simpozion face parte din seria de manifestări spiritual-culturale organizate în cadrul Zilelor Credinței și Culturii în Episcopia Caransebeșului, prilejuite de hramul Catedralei Episcopale „Învierea Domnului” și „Sfântul Proroc Ilie Tesviteanul” din Caransebeș.
Simpozionul a fost pus sub genericul „Rugăciunea și mărturisirea în viața Bisericii și relevanța lor pentru societatea post-modernă”.